Een autorijschool begeleid je bij het halen van je rijbewijs. Wil je graag beginnen of wat meer informatie ontvangen? Gefeliciteerd! Je hebt zojuist het meest complete artikel gevonden waar alle echte informatie in staat over het halen van je rijbewijs en rijlessen. Dit begint bij het kiezen van een rijschool tot je roze pasje ophalen bij de gemeente omdat je bent geslaagd met rijlessen. In meerdere blogs gaan wij het stappenplan toelichten voor het halen van je rijbewijs.

Autorijschool Just Do It hoort dagelijks vragen van leerlingen die niet precies weten hoe het proces naar je rijbewijs in elkaar zit of wat ze kunnen verwachten van een praktijkexamen. “Huh, duurt een praktijkexamen echt maar maximaal 40 minuten?!” Inderdaad, een praktijkexamen duurt echt maar 40 minuten maximaal.

Rijlessen, je rijschool en hoe alles in zijn werk gaat wordt hier uitgelegd, ook welke stappen je moet doorlopen worden rustig uitgelegd.

Zie hier het eerste hoofdstuk van het meest complete stappenplan voor het behalen van je rijbewijs en rijlessen!

1. Begin met je theorie en rijles

Rijlessen bij een rijschool, je hebt vast al eens gehoord dat je vanaf je 16e jaar mag beginnen met het halen van je rijbewijs. Dit klopt en is te danken aan 2toDrive. Dit project is ingevoerd om de verkeersveiligheid in Nederland te vergrote door jongeren eerder in aanmerking te laten komen voor het autorijden. Bij Autorijschool Just Do It kan het ook en het werkt als volgt:

16 jaar – autotheorie halen

Nu je eindelijk 16 jaar bent geworden betekent het dat je de eerste stappen naar het rijbewijs mag zetten. Om specifieker te zijn; je kan beginnen met het theorie-examen Je bent er niet toe verplicht, maar het is dus wel al mogelijk vanaf je 16e jaar.

16,5 jaar – rijlessen kan beginnen

Rijschool uitzoeken! Een half jaar nadat je 16 bent geworden mag je namelijk beginnen met rijlessen. Let op: Je mag nog niet je rijbewijs halen. In hoofdstuk drie lees je alles over de kosten van rijlessen en het kiezen en zoeken van de juiste rijschool.

17 jaar – je rijbewijs halen!

Rijlessen heb je al gedaan, maar nu je zeventien bent mag je ook daadwerkelijk het officiële CBR praktijkexamen afleggen. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in hoofdstuk 6. Wanneer je geslaagd bent voor je rijbewijs, heb je geen rijlessen meer nodig. Wel moet je onder leiding van een coach de weg op. Wie je coach gaat worden, bepaal je helemaal zelf. Er zitten een paar voorwaarden aan verbonden, zo moet je coach minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal vijf jaar in het bezit zijn van het rijbewijs. Lees alles over de coach op de website van 2toDrive of vraag het bij je rijschool.

18 jaar- Alleen autorijden

Nu je achttien bent mag je eindelijk zelfstandig de weg op. Houd hierbij rekening dat je je rijbewijs en kentekenbewijs verplicht op zak hebt! Lees hierover meer in hoofdstuk 8, of vraag hierover meer informatie bij je rijschool.

Voor nu was dit hoofdstuk 1, houd onze website in de gaten. Spoedig volgt een nieuw hoofdstuk over het theorie-examen en meer over rijscholen!

Ook benieuwd hoe het bij ons eraan toe gaat? Meld je dan nu aan voor een vrijblijvende proefles!